Sheltie kennel Arona Tiki

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Marjolein

Marjolein

Ik ben Marjolein en sinds 1998 helemaal verliefd op de sheltie. Waarom ik bij de sheltie ben uitgekomen? Ik was op zoek naar een niet te grote hond met een leuk uiterlijk en waarmee je actief bezig kon zijn. Het werd de sheltie omdat het karakter me erg aansprak en omdat ze een leuke uitstraling hebben. Daarnaast houden shelties ervan om actief bezig te zijn.

Mijn eerste sheltie was Maiko, een driekleur reutje, en al snel volgde de 2e sheltie genaamd Ivey, een sable reutje. Na verloop van tijd ben ik in de agilitywereld ingerold, wat super leuk is om te doen. Zeker als je een werklustige sheltie hebt zoals Ivey. Als beste prestatie behaalde Ivey een keurige 5e plaats op het Nederlands kampioenschap van 2009. Ivey is in 2018 overleden op 18,5 jarige leeftijd.

Maar naast de agility is ook steeds meer de interesse voor het showen gekomen. Eerst met Maiko, maar daarnaast heb ik ook vaak shelties van anderen geshowd. Inmiddels ben ik ook al meerdere keren met Lassie en Jillz naar diverse shows geweest.

In de toekomst is het mijn grote wens om zelf nog eens nestjes te gaan fokken. Zodoende heb ik inmiddels de opleiding KK1 gevolgd en ben mezelf momenteel meer aan het verdiepen wat daar allemaal bij komt kijken. In april 2014 kwam mijn grote wens uit en is ons eerste nestje geboren. In 2015 is ons tweede nestje geboren, waarin een teefje zat en die hebben wij aangehouden, Ruby (Arona Tiki Raumati). In 2019 beviel Ruby van een dochter die wij Roha (Arona Tiki Aotearoa) genaamd hebben en ik hoop beide dames geregeld uit te gaan brengen op verschillende honden tentoonstellingen.

 

Frans

Frans

Ik ben Frans en had mijn eerste sheltie in 1986. Ik was altijd al gecharmeerd van de langharige Schotse Collie, maar vond die te groot om binnen te kunnen houden. Mijn broer, die een grote kynologische kennis heeft maakte mij attent op de Sheltie. Na het inwinnen van informatie (vooral karakter) was ik meteen overstag. Mijn eerste sheltie was Spike, een driekleur reutje waarmee ik diverse gehoorzaamheidscursussen heb gedaan. Dit ging goed totdat de agilitygroep weer begon met trainen. Spike was niet meer bij de les te krijgen omdat hij zich constant focuste op de agility. Zodoende ben ik in 1987 overgestapt naar de agility en Spike genoot volop, met als hoogtepunt een keurige 3e plek op het Nederlands Kampioenschap van 1990. Spike is in 2000 overleden op 14 jarige leeftijd.

Hierna kwam Skoeter in 2000, een blue merle reutje en ook met hem heb ik diverse gehoorzaamheidscursussen gedaan, waarna we zijn begonnen met agility. Een hele omschakeling omdat Skoeter een veel zachter karakter had, en dus heel anders benaderd moest worden. Ik heb met veel plezier met Skoeter gelopen, Skoeter’s hoogtepunt was een mooie 2e plek op het Nederlands kampioenschap van 2009. Skoeter is in 2014 overleden op 13,5 jarige leeftijd.

In 2010 ben ik met Lassie, een sable reutje geboren in 2008 begonnen met agility. Hopelijk zullen Lassie en ik in de toekomst net zoveel plezier beleven aan de agility. In 2013 is Marjolein met Lassie gaan lopen, dit doordat ik wat rugklachten had en werd mij geadviseerd dat het beter was om te stoppen met agility. Hoogte punt in dat jaar van Lassie en Marjolein een keurige 2e plaats met het team op het Nederlands Kampioenschap. Lassie is in 2021 overleden op 13 jarige leeftijd.