Sheltie kennel Arona Tiki

16 juli 2021

Juli 2008, eindelijk kwam je bij ons in huis. Onze eerste sheltiepup sinds ons samenwonen. Little Lassie  hebben we je gekscherend genoemd ondanks dat je een reu was maar uiteraard werd dat al snel Lassie. Je ouders waren CH Scotsdream Still O’ ThNite en Kiss Me Gently Again from Lady Lucia.

In het begin een echte springkip, volop energie en altijd het liefst buiten. Op latere leeftijd zijn we zodoende ook maar met hem agility gaan doen. Hij vond het geweldig en trainen ging dan ook gepaard met volop blaffen. Nooit begrepen dat je daar nog tijd voor had tijdens de training. Hij was geen echte topper maar is in 2013 tijdens de teamwedstrijd bij het Nederlands kampioenschap toch mooi met het team als 2e geëindigd.

In mei dit jaar ook de mooie leeftijd van 13 jaar gehaald. Helaas zullen er dit niet meer gaan worden. Gek genoeg had hij ineens weinig zin en puf om mee te gaan wandelen wat niets voor Lassie was. Voor alle zekerheid naar de dierenarts. Een echo wees uit dat er een enorm tumor zat met de nodige uitzaaiingen. Volgens de dierenarts was het nog een kwestie van dagen. Om complicaties en verder lijden te besparen hebben wij vandaag Lassie laten inslapen.

Vergeten zullen we je nooit. Onze kennelnaam Arona Tiki is immers afgeleid van jou stamboomnaam Arona Tiki from Marmorea’s shelter. Vaarwel lieve sociale Lassie.