Sheltie kennel Arona Tiki

Nieuws

Nieuwtjes

 • 17 maart 2018

  Vandaag een geweldige dag gehad op de internationale hondenshow van K.V. Rijnland met het Arona Tiki sheltie team. Onze zelf gefokte shelties Beer (Arona Tiki Owairaka) behaalde vandaag een mooie eerste plaats in de jeugdklasse met een uitmuntend en kreeg later ook nog het reserve CAC. Ruby (Arona Tiki Raumati) behaald een mooie derde plaats in de open klasse met een uitmuntend.
  Moeder Jillz (CH Romanoc Kiwi Made) deed er echter nog een schepje bovenop. Behalve dat zij in haar klasse de eerste plaats behaalde werd ze tevens gekozen tot beste teef. Uiteindelijk koos keurmeester Mevr. Melchior uit Luxemburg haar ook tot BOB. Mede hierdoor behaalde Jillz haar laatste punt voor het Nederlands Kampioenschap en mag ze zich van nu af aan ook Nederlands Kampioen noemen.

 • 12 maart 2018

  Vandaag op precies de dag dat Ivey 18,5 jaar is geworden hebben we helaas afscheid van hem moeten nemen. De eerste keer dat Ivey in mijn leven kwam was hij nog maar twee weken oud. Gedurende al die jaren is hij mijn steun en toeverlaat geweest op zowel fijne als wat mindere momenten.

  Afgelopen woensdag wilde hij ineens niet meer eten. Gelukkig nog wel drinken en hij tjokte in de tuin nog wel mee met de rest. Zaterdag wilde hij echter ook niet meer drinken, ook helpen met een pipet ging niet van harte. Zondag is Ivey op zijn favoriete plekje gaan liggen en werd zijn reactie op de omgeving en de andere honden minder.

  Voor ons het moment om te realiseren dat we Ivey moesten laten gaan. Rest ons niets anders meer dan Thea en Addie de Jong te bedanken voor het jarenlange plezier dat we hebben mogen beleven aan deze kanjer. Ivey rust zacht we zullen je nooit vergeten.

 • 2 februari 2018

  Vandaag een succesvolle dag voor kennel Arona Tiki op de show in Eindhoven, met keurmeester Dhr. J. Schepers (NL). Ons eigen gefokte pup Beer (Arona Tiki Owairaka) was eerste in zijn klasse en ook verkozen tot beste sheltie-puppy. Jillz (CH Romanoc Kiwi Made) werd eerste in haar klasse en kreeg het Res. CACIB. En tenslotte Trevor (CH Arona Tiki Ngahuru) van Ron en Anne-Marie Brouwer, werd eerste in zijn klasse en kreeg het CACIB en dit was zijn laatste CACIB die hij nodig had om, in afwachting van goedkeuring door de FCI, zich een internationaal kampioen te noemen.

 • 6 januari 2018

  Vandaag een succesvolle dag voor kennel Arona Tiki op de show in Weelde (BE), met keurmeester Mevr. I. Hectors (BE). Ons eigen gefokte pup Beer (Arona Tiki Owairaka) was opnieuw eerste in zijn klasse en ook verkozen tot beste sheltie-puppy. Jillz (CH Romanoc Kiwi Made) werd gekozen tot beste teef. Ze won haar laatste CACIB en, in afwachting van goedkeuring door de FCI, mag ze zich een internationaal kampioen noemen. En tenslotte kreeg Trevor (CH Arona Tiki Ngahuru) van Ron en Anne-Marie Brouwer een eerste plaats in zijn klasse en het Res. CAC-CACIB.

 • 17 december 2017

  Vandaag naar de Kerstshow te Gorinchem geweest met keurmeester Mevr. A. Gielisse (NL). Beer (Arona Tiki Owairaka) behaalde een eerste plaats in de puppy klasse met een veel belovend en werd uiteindelijk verkozen als beste pup. Jillz ( Romanoc Kiwi Made ) behaalde een eerste plaats met een uitmuntend in de kampioenklasse.

 • 04 November 2017

  Vandaag een prachtige dag gehad met onze Arona Tiki shelties op de show van Bleiwijk met keurmeester Mevr. Carin Akesson (SE). Beer (Arona Tiki Owairaka) werd beste in de jongste puppen klasse. Later op de dag bij de erekeuring werdt Beer als 2e geplaatst van de ongeveer 40 aanwezige puppen. Daarna de beurt aan Trevor (Arona Tiki Ngahuru) van Ron en Anne-Marie Dekker. Ook hij behaalde een keurige 1e plaats en werd tevens gekozen tot Best of Breed. Door dit resultaat heeft Trevor nu ook de titel Nederlands Kampioen behaald.Ruby (Arona Tiki Raumati) behaalde ook een 1e plaats in haar klasse met een uitmuntend.

 • 8 augustus 2017

  Rocky ( reutje 2) is vandaag opgehaald door zijn nieuwe baasje Pauline. Wij wensen Pauline heel veel geluk met Rocky. Beer (reutje 1) blijft nog even bij ons wonen.

 • 30 Juli 2017

  Vosje ( teefje 1) is vandaag opgehaald door haar nieuwe baasjes, Ellen, Joop en Gina. Wij wensen hen heel veel geluk met Vosje.

 • 28 Juli 2017

  Saar (teefje 3) is vandaag opgehaald door haar nieuwe baasje Marleen. Wij wensen Marleen en haar familie heel veel geluk met Saar.

 • 22 juli 2017

  lola (teefje 2) is vandaag naar haar nieuwe thuis vertrokken, John en Mieneke veel geluk met haar.