Sheltie kennel Arona Tiki

Nieuws

Nieuwtjes

 • 6 juli & 7 juli 2018

  Dit weekend deelgenomen aan een show in Tvååker Zweden, met Ruby ( Arona Tiki Raumati), Trevor (Arona Tiki Ngahuru) en Jillz (Romanoc Kiwi Made). Eerste dag Nordic dog show met keurmeester Mevr. B. Petkevica (LET), Ruby kreeg een uitmuntend in de openklasse een hoorde bij de beste 8 teven van de 15. Trevor kreeg ook een uitmuntend in een hele sterke kampioenklasse, maar werd uit eindelijk niet geplaatst. Jillz kreeg ook een uitmuntend in een hele sterke kampioenklasse en werd ook niet geplaatst. Tweede dag Nationale dog show met keurmeester Mevr. C. Akesson (SE), kreeg Ruby een uitmuntend en hoorde bij de beste 10 teven van de 15. Trevor kreeg een uitmuntend met een vierde plaats in de kampioenklasse. Jillz kreeg ook een uitmuntend en werd ook als vierde geplaatst in de kampioenklasse. Weer een leuk, gezellig en vooral een leerzaam weekend.

 • 30 juni & 1 juli 2018

  Dit weekend deelgenomen aan een show in Borås Zweden, met Ruby ( Arona Tiki Raumati), Trevor (Arona Tiki Ngahuru) en Jillz (Romanoc Kiwi Made). Eerste dag Nationale dog show met keurmeester Mevr. V. Woolley (GB), Ruby kreeg een uitmuntend in de openklasse een hoorde bij de beste 8 teven van de 18. Trevor kreeg ook een uitmuntend in een hele sterke kampioenklasse, maar werd uit eindelijk niet geplaatst. Jillz kreeg ook een uitmuntend in een hele sterke kampioenklasse en werd ook niet geplaatst. Tweede dag Sheltie Special met keurmeester Dhr. S. Barrett (GB), kregen Ruby, Trevor en Jillz de zelfde beoordeling als de eerste dag. Leuk, gezellig en vooral een leerzaam weekend en kennis gemaakt met een aantal fokkers daar.

 • 17 juni 2018

  Beer (Arona Tiki Owairaka ) naar zijn nieuwe baasje Natasja gebracht, waar hij met zijn nieuwe maatje Storm een lang en gelukkige toekomst te gemoed mag gaan.

 • 26 & 27 mei 2018

  Weekend Duitsland, Loxstedt met Beer (Arona Tiki Owairaka ), Ruby (Arona Tiki Raumati) en Trevor ( Arona Tiki Ngahuru). Eerste dag met keurmeester Mevr. M Tufte (NO) behaalde Beer een eerste plaats met een uitmuntend in de jeugdklasse ( CAC-J, VDH), Ruby behaalde een tweede plaats met een zeer goed in de open klasse en Trevor behaalde eerste plaats met een uitmuntend in de kampioenklasse en werd later die dag tot beste van het ras verkozen. Tweede dag met keurmeester Mevr. K. Nolke (DE), Beer behaalde een derde plaats met een uitmuntend in de jeugdklasse. Ruby kreeg een uitmuntend en behaalde een tweede plaats ( Res.CAC) in de open klasse en Trevor behaalde weer een eerste plaats met een uitmuntend in de kampioenklasse. En later die dag werd hij wederom verkozen tot best van het ras. Ruby en Trevor beide dagen ingeschreven voor de koppel klasse en beide dagen werden ze verkozen tot beste koppel.

 • 11 & 12 mei 2018

  Weekend Duitsland, Dortmund met Beer (Arona Tiki Owairaka ), Ruby (Arona Tiki Raumati) en Trevor ( Arona Tiki Ngahuru). Eerste dag Europasieger-VDH met keurmeester Dhr. P. Jentgen (LUX) behaalde Beer een vierde plaats met een uitmuntend in de jeugdklasse, Ruby behaalde wel een uitmuntend in de open klasse maar werd niet geplaatst en Trevor behaalde ook een uitmuntend in de kampioenklasse, maar werd ook niet geplaatst. Tweede dag Internationale show met keurmeester Mevr. I. Reibert (DE). Beer behaalde een keurige eerste plaats met een uitmuntend in de jeugdklasse ( CAC-J, VDH) en kreeg later die dag de titel VDH-Früjahrs-Jugendsieger 2018. Ruby kreeg een zeer goed in de open klasse en Trevor behaalde een tweede plaats met een uitmuntend in de kampioenklasse.

 • 31 maart & 1 april 2018

  Een geweldig weekend gehad op de internationale Dogshow Goes met het Arona Tiki sheltie team. Onze zelf gefokte shelties Beer (Arona Tiki Owairaka) behaalde op de eerste dag een derde plaats in de jeugdklasse met een uitmunten. Ruby (Arona Tiki Raumati) behaald een mooie eerste plaats in de open klasse met een uitmuntend en kreeg later ook het Res.CAC-CACIB.
  Moeder Jillz (CH Romanoc Kiwi Made) deed er echter nog een schepje bovenop. Behalve dat zij in haar klasse de eerste plaats behaalde werd ze tevens gekozen tot beste teef, CAC-CACIB. Onder keurmeester Mevr. A. Bussel (NL). Tweede dag onder keurmeester Dhr. C. Rutten (NL) alleen Beer uitgebracht en hij behaalde een keurige eerste plaats met een uitmuntend en werd verkozen tot beste jeugdhond van de shelties.

 • 24 & 25 maart 2018

  Weekend Duitsland, Meinerzhagen met Beer (Arona Tiki Owairaka ) en Ruby (Arona Tiki Raumati). Eerste dag alleen Beer uitgebracht onder keurmeester Dhr. K. Frankenberger (DE), en behaalde een keurige derde plaats met een uitmuntend in de jeugdklasse. Tweede dag ook Beer weer uitgebracht en behaalde weer een derde plaats met een uitmuntend. Ruby behaalde een keurige tweede plaats met een uitmuntend in de openklasse en tevens kreeg ze het Res. CAC-VDH, onder keurmeester Dhr. I. Szekely (HU).

 • 17 maart 2018

  Vandaag een geweldige dag gehad op de internationale hondenshow van K.V. Rijnland met het Arona Tiki sheltie team. Onze zelf gefokte shelties Beer (Arona Tiki Owairaka) behaalde vandaag een mooie eerste plaats in de jeugdklasse met een uitmuntend en kreeg later ook nog het reserve CAC. Ruby (Arona Tiki Raumati) behaald een mooie derde plaats in de open klasse met een uitmuntend.
  Moeder Jillz (CH Romanoc Kiwi Made) deed er echter nog een schepje bovenop. Behalve dat zij in haar klasse de eerste plaats behaalde werd ze tevens gekozen tot beste teef. Uiteindelijk koos keurmeester Mevr. Melchior uit Luxemburg haar ook tot BOB. Mede hierdoor behaalde Jillz haar laatste punt voor het Nederlands Kampioenschap en mag ze zich van nu af aan ook Nederlands Kampioen noemen.

 • 12 maart 2018

  Vandaag op precies de dag dat Ivey 18,5 jaar is geworden hebben we helaas afscheid van hem moeten nemen. De eerste keer dat Ivey in mijn leven kwam was hij nog maar twee weken oud. Gedurende al die jaren is hij mijn steun en toeverlaat geweest op zowel fijne als wat mindere momenten.

  Afgelopen woensdag wilde hij ineens niet meer eten. Gelukkig nog wel drinken en hij tjokte in de tuin nog wel mee met de rest. Zaterdag wilde hij echter ook niet meer drinken, ook helpen met een pipet ging niet van harte. Zondag is Ivey op zijn favoriete plekje gaan liggen en werd zijn reactie op de omgeving en de andere honden minder.

  Voor ons het moment om te realiseren dat we Ivey moesten laten gaan. Rest ons niets anders meer dan Thea en Addie de Jong te bedanken voor het jarenlange plezier dat we hebben mogen beleven aan deze kanjer. Ivey rust zacht we zullen je nooit vergeten.

 • 2 februari 2018

  Vandaag een succesvolle dag voor kennel Arona Tiki op de show in Eindhoven, met keurmeester Dhr. J. Schepers (NL). Ons eigen gefokte pup Beer (Arona Tiki Owairaka) was eerste in zijn klasse en ook verkozen tot beste sheltie-puppy. Jillz (CH Romanoc Kiwi Made) werd eerste in haar klasse en kreeg het Res. CACIB. En tenslotte Trevor (CH Arona Tiki Ngahuru) van Ron en Anne-Marie Brouwer, werd eerste in zijn klasse en kreeg het CACIB en dit was zijn laatste CACIB die hij nodig had om, in afwachting van goedkeuring door de FCI, zich een internationaal kampioen te noemen.