Sheltie kennel Arona Tiki

Nieuws

Nieuwtjes

 • 4 april 2022

  Vandaag heeft Roha (Arona Tiki Aotearoa) het leven geschonken aan één reutje en twee teefjes. Vader van deze pups is Lasse ( CH Lundecock’s Surprise Packet).

 • 16 juli 2021

  Juli 2008, eindelijk kwam je bij ons in huis. Onze eerste sheltiepup sinds ons samenwonen. Little Lassie  hebben we je gekscherend genoemd ondanks dat je een reu was maar uiteraard werd dat al snel Lassie. Je ouders waren CH Scotsdream Still O’ ThNite en Kiss Me Gently Again from Lady Lucia.

  In het begin een echte springkip, volop energie en altijd het liefst buiten. Op latere leeftijd zijn we zodoende ook maar met hem agility gaan doen. Hij vond het geweldig en trainen ging dan ook gepaard met volop blaffen. Nooit begrepen dat je daar nog tijd voor had tijdens de training. Hij was geen echte topper maar is in 2013 tijdens de teamwedstrijd bij het Nederlands kampioenschap toch mooi met het team als 2e geëindigd.

  In mei dit jaar ook de mooie leeftijd van 13 jaar gehaald. Helaas zullen er dit niet meer gaan worden. Gek genoeg had hij ineens weinig zin en puf om mee te gaan wandelen wat niets voor Lassie was. Voor alle zekerheid naar de dierenarts. Een echo wees uit dat er een enorm tumor zat met de nodige uitzaaiingen. Volgens de dierenarts was het nog een kwestie van dagen. Om complicaties en verder lijden te besparen hebben wij vandaag Lassie laten inslapen.

  Vergeten zullen we je nooit. Onze kennelnaam Arona Tiki is immers afgeleid van jou stamboomnaam Arona Tiki from Marmorea’s shelter. Vaarwel lieve sociale Lassie.

 • 11 juli 2021

  Met Beer ( Arona Tiki Owairaka ) en Roha ( Arona Tiki Aotearoa) naar Speciale Rashonden show te Gelsenkirchen (DE) geweest, met keurmeester Dhr. Paul L. Jentgen (LUX). Beer behaalde een keurige eerste plaats met een uitmuntend (CAC-VDH) in de open klasse en Roha behaalde in een grote open klasse ( 13 teven) een keurige tweede plaats (Res.CAC-VDH).

 • 3 & 4 juli 2021

  Een gezellig weekendje Duitsland te Loxstedt, na een tijdje geen show gehad te hebben door COVID. Ons show-team, Ruby ( Arona Tiki Raumati) en Roha (Arona Tiki Aotearoa) waren beide dagen ingeschreven. Dag 1 met keurmeester Mevr. Regina Blessing (DE) behaalde Ruby in de kampioen klasse een keurige tweede plaats (Res.CAC-VDH) en Roha in de open klasse een keurige tweede plaats (Res.CAC-VDH). Dag 2 met keurmeester Dhr. Willi Güllix (DE) behaalde Ruby in de kampioen klasse een eerste plaats met een uitmuntend (CAC-VDH) en werd uit eindelijk ook beste teef en BOS. Roha behaalde wederom een keurige tweede plaats met een uitmuntend (Res.CAC-VDH) in de open klasse.

 • 26 & 27 september 2020

  Met Roha ( Arona Tiki Aotearoa) twee dagen deel genomen aan de internationale Dogshow Maastricht, met dag 1 keurmeester Mevr. Roel van Veen-Keur (NL) en dag 2 met keurmeester Dhr. Christian Karcher (FR). Beide dagen behaalde Roha keurige tweede plaats met een uitmuntend in de tussen klasse.

 • 31 augustus 2020

  Met Ruby ( Arona Tiki Raumati) en Roha ( Arona Tiki Aotearoa) naar Speciale Rashonden Show te Dormagen geweest, met keurmeester Sarah Boyd (DE). Ruby behaalde in de open klasse een derde plaats met een uitmuntend en Roha behaalde in een grote jeugd klasse van 9 teefjes een keurige eerste plaats met een uitmuntend (J-CAC-VDH).

 • 8 februari 2020

  Met Roha ( Arona Tiki Aotearoa) en Beer ( Arona Tiki Owairaka) en zijn baasje Natasja naar de internationale Dogshow Eindoven te Venray geweest, met keurmeester Dhr. J. Muldoorn (IE). Roha behaalde een keurige eerste plaats met een uitmuntend in de jeugd klasse ( J-CAC) en werd later verkozen tot beste teef en BOS (CAC-NL). Beer behaalde een derde plaats met een uitmuntend.

 • 7 april 2019

  Vandaag kregen wij heel leuk nieuws, Trevor ( Arona Tiki Ngahuru ) en zijn eigenaren Ron en Anne-marie kwamen in actie op de Hanzeshow te Zwolle met keurmeester Dhr. Guy Devriendt (BE). Daar werd Trevor beste van het ras (BOB) en uiteindelijk in de eindkeuring beste van rasgroep 1 (BIG) onder keurmeester Mevr. de Ridder (BE). Wij feliciteren Ron en Anne-marie met dit mooie resultaat.

 • 6 april 2019

  Met Beer ( Arona Tiki Owairaka) en zijn baasje Natasja naar de internationale IJsselshow te Zwolle geweest, met keurmeester Mevr. Marion ten Cate (NL). Beer behaalde een keurige tweede plaats met een uitmuntend in de tussen klasse.

  Tevens post van Raad van Beheer gekregen en de stamboomnaam van het teefje is goed gekeurd, haar naam op papier is nu Arona Tikie Aotearoa .

 • 26 maart 2019

  Op 23 maart 2019 heeft Ruby ( Arona Tiki Raumati ) het leven geschonken aan een reutje en een teefje. Vader van deze pups is Howie ( CH Hartly How About Me For Molson ). Echter de bevalling ging met een hoop complicaties gepaard, waardoor het reutje een moeilijke start had. En ondanks dat wij er alles aangedaan hebben, hebben wij hem op 25 maart helaas moeten laten gaan. Het teefje maakt het verder goed en is voor alsnog besproken.